Ajánlatkérés

Kérjen személyre szabott ajánlatot!

Rólunk írták...

Festői szépségű alkotások
 
 
 
Az alkotás önmagában is örömteli folyamat, és mindig nagyszerű érzés rátekinteni egy jól sikerült saját műre. Egy Sopronban és Győrben is működő műteremben arra vállalkoztak, hogy bárkit hozzásegítenek ahhoz, hogy egy szép festmény kerüljön ki a keze alól, amivel büszkén díszítheti otthonát. 
 
Állványok, vásznak, festékek és ecsetek, a falakon pedig rengeteg festmény fogadja azt, aki belép a #festek Művészeti Stúdióba. Az alkalomra előkészített tárgyak látványán túl szinte kézzel tapintható az alkotás izgalma, ahogy megkezdődik az a háromórás folyamat, amikor a csaknem üres vásznak a képzeletnek köszönhetően is megtelnek színekkel és élettel. 
A résztvevők egy konkrét műalkotás reprodukálására érkeznek, ehhez rajzos segítséget kapnak, emellett képzett festőművészek is támogatják őket. – Senkit sem szeretnénk az alkotás szabadságában korlátozni, ha valaki másként szeretné megfesteni, a kép egy bizonyos részét megdolgozni, akkor mi abban is a segítségére leszünk, mindenki beleviheti a saját stílusát – mondta el a hely vezetője. Bár nem oktatásról van szó, hanem szabadidős tevékenységről, mégis sokat lehet tanulni a festészetről. A foglalkozáson bemutatják, hogy az adott művet miként lehet lépésről lépésre haladva jól elkészíteni. – A festés meditatív folyamat, a három óra alatt az agy teljesen kikapcsol, és arra koncentrál, hogy minél szebben meg tudja csinálni a képet, elérve a kívánt színeket és megjelenést. Az itt töltött időben az is fontos, hogy felszabadult hangulatban teljen, hiszen ez a típusú alkotás egyben szórakoztató tevékenység is – avat be a kulisszatitkokba Fekete Mercédesz. Sokan kétségekkel érkeznek, mondván, ugyan látták már, hogy itt milyen szép festmények készülnek, de ők biztosan nem lesznek képesek erre, hiszen legutóbb általános iskolás korukban volt ecset a kezükben. A kiválasztott képek mindenféle előképzettség nélkül, megfelelő hozzáállással és koncentrációval elkészíthetők, sikerélménnyel gazdagítva a résztvevőket. Széles a paletta, elsősorban a tájképek, csend­életek népszerűek, de választhatók Klimt, Van Gogh és napjaink festőművészeinek alkotásai is. A portré műfajából, annak nehézsége miatt, szerepel kevesebb a kínálatban. Lehetőség van párban is festeni, ez a közös tevékenység örömén túl az együttműködési képesség próbája is egyben. Voltak olyan vendégek is, akik egy itteni képkészítés élményeiből inspirálódva képzik tovább magukat. 
– Célunk, hogy egy meditatív kikapcsolódási lehetőség biztosítása mellett közelebb hozzuk a festészethez és a művészetekhez az embereket. Szeretnénk, hogy aki itt járt, másként nézzen egy alkotásra, nyitottabb legyen a kiállítások, a galériák iránt, vagy egy művészeti írás elolvasása tekintetében. A festmények nézegetése és az alkotás kiragad mindenkit a szürke hétköznapokból és jót tesz a léleknek is – tudtuk meg a stúdió ars poeticájáról. „Kisalföld - Tama István, 2022”

Rólunk mondtátok

,,Hatalmas élmény alkotni valamit, amiről azt hitted Te sosem leszel képes rá. Köszönjük, hogy megteremtettétek ezt az egészet és volt/van lehetőségünk kipróbálni magunkat. Imádjuk. :) " - Barbi

,,Nagyon jól éreztem magam, igazi kikapcsolódás volt számomra. Mindenkinek ajánlom, bátran menjen el és fessen valamit, mert ez egy különleges élmény, főleg ha valaki gyerekkora óta nem fogott ecsetet a kezében. :) " - Gyöngyi

...ahol festményeid életre kelnek:

#festek Művészeti Stúdió - Győr

Cím: 2025 Győr, Simor János püspök tere 22/B. (Térkép

Telefon: +36 70 250 0662

#festek Művészeti Stúdió - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Sas tér 6. (Térkép)

Telefon: +36 70 250 0662